Laat hoofd, hart en instinct samenwerken!

‘Get your Guts – je instinct als kompas’

Door haar jarenlange ervaring als psycholoog- psychotherapeut weet Hilde Bolt als geen ander hoe moeilijk het is om je instinct serieus te nemen, de taal van je lichaam te begrijpen en de wijsheid uit het buikgebied op waarde te schatten. Haar boek ‘Get your Guts – je instinct als kompas’ biedt mensen die hun guts willen ontwikkelen maar ook therapeuten, coaches en hulpverleners een schat aan kennis, inzichten, inspiratie en concrete handvatten. Dit toegankelijke boek nodigt lezers uit om trouw te leren zijn aan zichzelf en om te leven vanuit hun eigen natuurlijke flow. ‘Get your Guts’ is een wake-up call, een herinnering aan ieders eigen oorsprong, lichaamswijsheid en instinctieve kennis. De wijsheid en inzichten uit dit boek maken het mogelijk om lichter, speelser en creatiever met het leven om te gaan.

Het boek laat zien hoe de auteur door haar persoonlijke reis tot haar inzichten is gekomen. Zij put uit wetenschappelijke bronnen, maar ook uit bronnen van levenswijze mensen en haar eigen levens- en praktijkervaring. ‘Get your Guts’ bevat ook een werkboekje dat de nieuwsgierige lezer helpt om het gekooide hoofd, hart en het instinct met elkaar in contact te brengen, zodat de kwaliteiten bevrijd kunnen worden. De illustraties van Mai Flesseman brengen deze menselijke worstelingen op een lichtvoetige en speelse manier in beeld.

“Een werkelijke verandering vindt niet zomaar plaats. Wanneer je vanaf je vroege kindertijd al een patroon in je systeem hebt zitten, is dit niet zomaar te veranderen. Mensen en dieren zijn van nature geneigd om pijn te willen vermijden. En toch is het via de pijn dat we groeien. Pijn is de prikkel om in beweging te komen. Pijn hoort bij geboorte.” (Get your Guts)

“De auteur nodigt haar lezers uit om hun eigen persoonlijke weg te vinden, voorbij de blokkades die hen daarvan afhouden. Iedere ontboezeming in dit boek – of het nu gaat om haar eigen ervaringen of die van anderen – staat ten dienste van dat doel. Ze wil mensen inspireren en motiveren.”

(Prof. dr. Onno van der Hart, Emeritus hoogleraar psychopathologie van chronische traumatisering Universiteit Utrecht)

Drs. Hilde A.J. Bolt beschrijft in dit openhartige en moedige boek haar eigen vakkundige visie en de weg die zij heeft afgelegd als vrouw, echtgenote en (stief)moeder, psycholoog-psychotherapeut en traumadeskundige.

Een recensie-exemplaar ontvangen? info@leporello.nl

€ 24,50 – 288 blz – illustraties Mai Flesseman – isbn 9789079624201 – leverbaar via CB

Verkrijgbaar in de webwinkel en bij de (online) boekhandel

Aankondiging

De Dagwacht; De Ommekeer

Interview, radio 1, donderdag 22 september 2016