Tweede druk en e-book ‘Get your Guts – je instinct als kompas’

Drie maanden na de presentatie beleeft ‘Get your Guts – je instinct als kompas’ al een tweede druk. Leporello Uitgevers lanceert naast de tweede druk van het papieren boek ook de e-bookversie. De snelle tweede druk en de enthousiaste reacties laten zien dat het boek een grote groep lezers aanspreekt. Het boek is gunstig besproken; op bol.com en managementboek.nl verschijnen lovende reacties. De volgende aanbeveling spreekt boekdelen. Daarom nemen we die graag integraal over.

“Een life changer. Durf jij? Wie al te zeer gehecht is aan zijn status quo van baan, inkomen, zekerheden en relaties, kan dit boek maar beter niet kopen. Doe je al jarenlang wat je eigenlijk niet wilt, waar je niet gelukkig van wordt, waar je moe en futloos van bent? Gooi dan nu het roer om. Met GET YOUR GUTS krijg je niet alleen een nieuwe kans, maar ook fundamentele inzichten om werkelijk te veranderen. Zelf weet je dat natuurlijk allang diep van binnen. Maar durf jij hier ook echt naar te luisteren? Daar heb je guts voor nodig. Volg dus nu je hart en … maak het beest in je los.”

‘Get your Guts – je instinct als kompas’ biedt mensen die hun guts willen ontwikkelen maar ook therapeuten, coaches en hulpverleners een schat aan kennis, inzichten, inspiratie en concrete handvatten. Het boek nodigt lezers uit om trouw te leren zijn aan zichzelf en om te leven vanuit hun eigen natuurlijke flow. ‘Get your Guts’ is een wake-up call, een herinnering aan ieders eigen oorsprong, lichaamswijsheid en instinctieve kennis. De wijsheid en inzichten uit dit boek maken het mogelijk om lichter, speelser en creatiever met het leven om te gaan. ‘Get your Guts’ bevat ook een werkboekje dat de nieuwsgierige lezer helpt om het gekooide hoofd, hart en het instinct met elkaar in contact te brengen, zodat de kwaliteiten bevrijd kunnen worden. De illustraties van Mai Flesseman brengen deze menselijke worstelingen op een lichtvoetige en speelse manier in beeld.

Hilde Bolt

Over dit boek

Dit praktijk-based boek is een resultaat van mijn jarenlange ervaring in het werken met mensen in allerlei settings en vormen, mijn nimmer aflatende honger om te studeren, te leren, een resultaat van opgedane kennis en mijn daaruit gedestilleerde visie. Ik heb ook mijn eigen worstelingen en overpein- zingen als mens beschreven. Voor mij heeft dit nooit los gestaan van mijn werk. “You teach what you have to learn yourself” zei een wijs iemand ooit tegen me. En zo is het.

Ik zou makkelijk een boek kunnen schrijven waarin ik zeg hoe het zou moeten, hoe je in theorie gelukkig zou kunnen worden, maar werkt dit ook echt zo in de praktijk? Achteraf weet ik namelijk altijd wel wat ik beter of anders had kunnen doen, maar vanuit mijn menselijke kant ben ik niet altijd even verstandig. Dus ik heb ervoor gekozen om een boek te schrij- ven dat mogelijkheden biedt, je een schop onder je kont kan geven, maar dat ook een realistisch menselijke weergave voorspiegelt van wat je kunt tegenkomen. Het vergroten van je bewustzijn en meer weten wie je bent, is namelijk helemaal niet altijd fijn en gemakkelijk: het maakt je veel meer verantwoordelijk voor je eigen leven en datgene wat je in de wereld brengt. Daar heb je guts voor nodig.

Dus ik zou zeggen:
Get your Guts en maak wat moois, creatiefs en kleurrijks van je leven!

Recensies

‘De auteur nodigt haar lezers uit om hun eigen persoonlijke weg te vinden, voorbij de blokkades die hen daarvan afhouden. Iedere ontboezeming in dit boek – of het nu gaat om haar eigen ervaringen of die van anderen – staat ten dienste van dat doel. Ze wil mensen inspireren en motiveren.‘

(prof dr Onno van der Hart, Emeritus hoogleraar psychopathologie van chronische traumatisering Universiteit Utrecht)

Prachtig boek over het mooie en risicovolle leven, over de moed om de dingen te doen die nodig zijn, ook al staan ze niet in de richtlijnen, om de moed om je leven te leiden vanuit je buik en de kracht om daarnaar te handelen.

Een geweldige tegenstelling met de huidige geprotocolleerde en in tijd en geld begrensde ontmoetingen binnen de wereld van de therapie.

Ik ben erg gestreeld en trots dat ik haar heb mogen inspireren . Spannend en leuk! Ik zeg, aanschaffen.

(Frans de Laat – Klinisch psycholoog)